Släng inte tvålpumpen, uppdatera den istället!

Jag har länge velat ha bruna tvålpumpar i duschen, lite mer ordning än ett flertal olika förpackningar, märken och färger. Tyvärr är nya pumpflaskor relativt dyra, men pumpflaskor med innehåll desto billigare (konstigt). Jag köpte ett gäng tvålpumpar i våras, men det är först nu de börjar sina. Med en dymomaker kommer man långt!

More Info

Skapa dina egna smycken

Det ser mer avancerat ut än vad det är. Jag använde mig av en bit vajer, några klämpärlor, ett fäste och pärlorna på själva armbandet. Jag tycker att man behöver tre verktyg, tre tänger, rund, platt och avbitare. Det här smycket tog mig inte mer än 10-15 minuter.  

More Info

Med en björk i taket

För flera år sedan släpade jag med mig en gammal björk hem. Det är först nu den har fått ett syfte. Vi har hängt upp den ovanför vårt matsalsbord och idag har den blivit klädd med en tjusig ljusslinga.  

More Info

Snäckor på en tråd

På vissa stränder på den svenska västkusten kan man hitta snäckor med redan färdiga hål. Enkelt och fiffigt, trä på ett snöre och “ögla fast”, klart! Fungerar lika bra på sommaren som i den mer alternativa julgranen.    

More Info

Spara dina gamla burkar

Släng inte dina gamla förpackningar, ta istället fram skaparglädjen. Den här burken blev som ny med lite snyggt papper och klister.  

More Info

Laga golvet med en valnöt

Igår repade jag upp vårt nylagda trägolv. Både uppgivenhet och slösaktighet for genom min kropp. Men skam den som ger sig! Idag provade jag ett knep som jag lärt mig på Pinterest, och se det fungerade! Gnid in det skadade området med en valnöt. Då sipprar oljorna ut och fyller igen skadan. Låt verka någon […]

More Info

Annie Sloan – Chalk Paint

För några veckor sedan var jag på målarkurs och fick med mig dessa färgburkar hem. Nästan luktfri, torkar på mindre än en timma, fäster på det mesta, trä, textil, you name it! Du behöver oftast inte ens slipa möbeln innan. Testade färgen på ett miniprojekt och målade om mina terracottakrukor.

More Info

Glad Påsk

Förra året tänkte jag rensa ut bland alla påskägg jag samlat på mig. Jag tänkte om, sparade ett år och gjorde istället ett trevligt påskpyssel. Du behöver vitt papper, en sax, pensel, decoupagelim, tejp för kanten och en fin svart penna. Rita från mitten och försök göra mönstret symmetriskt, formen är fri.

More Info

En plastdunk och nära 300 plastskedar

Jag har länge tänkt tillverka den här tjusiga lampan men inte hittat rätt vattendunk. När vi var på solsemester fraktade jag därför helt enkelt med mig en tom hem. Det var så värt det, för se hur tjusig den blev!

More Info

Från ek till matt svart

Jag har verkligen fått dille på att måla om våra saker i matt svart. Ek är ett bra material men inte så 2014. Därför blev det en makeover på den här fina ljuslyktan.

More Info

Grytunderlägg av träpärlor

Så enkelt att det nästan är skrattretande. Träkulor och grovt snöre bidrog till ett nytt snyggt grytunderlägg.

More Info

Mattsvart glasbox

Ack så ful du var i gräll cerise. Matt svart klär dig mycket bättre fina lilla glasbox.

More Info